VM2020: STORT dansk comeback mod Letland

Lukas Eldholm alene med den lettiske målmand ved VM2020. Foto: IFF

Nøglekamp for de danske herrer ved VM2020 mod Letland lørdag formiddag. Næsten som man kunne forvente blev indledningen en smule afventende. De to hold skulle lige finde sig selv.

Det afventende spil blev dog hurtig afløst af lidt mere coast-to-coast spil fra begge hold, og det skyldtes primært en fremragende dansk scoring.

Jesper Roland erobrede bolden i egen zone, og efter et par få skridt fremad i banen fandt han en helt fri Lukas Eldholm der havde sneget sig ned bag de lettiske backer, som blot kunne se til at Eldholm afdriblede den lettiske målmand iskoldt. 1-0 til Danmark og ønske start for Danmark.

Den gode følelse fra scoringen blev desværre hurtigt afløst af store bekymringer omkring Daniel Nygaard, der i en kollision med en lettisk forward, fik den lettiske spiller ned over sit ben. For en stund lignede det en rigtig grim skade til frederikshavneren, men efter et par minutters behandling kom Nygaard på benene igen og kunne selv gå til bænken.

Et par minutter efter skaden til Nygaard slog den danske tredjekæde til.

Frederik Kobberup drev forbi den første lettiske spiller der kom i pres og sendt en lag pasning ned mod Jonas Nordheim foran Letlands mål, og her leverede den lille energiske forward en verdensklasse styring, der fuldstændig snød back og målmand der forsøgte at tage Nordheim ud af spillet.

Nede med to mål, fik letterne til at skrue endnu mere op intensiteten i spillet og det gave dem et massivt overtag i minutterne ind mod pausen.

Presset blev ganske enkelt for stort for Danmark der to gange måtte se Letland score inden første periode sluttede. Især målet til 2-2 var en sand perle, med en 360 graders pasning, der fuldstændig snød det danske forsvar. Ærgerlig udgang af en ellers rigtig fin første periode for Danmark.

Den dårlige tendens i spillet fortsatte desværre set med danske øjne. Letland satte sig hurtigt på kampen i anden periode og efter par minutter fik de muligheden i overtal.

Det lettiske powerplay så for en stund ganske ufarligt ud, men næsten ud af ingen ting, blev en pasning sendt ud på kanten og first timet ind under en flyvende Mike Trolle i det danske mål.

Letland havde vendt 0-2 til 3-2 og Danmark var i knæ.

Det lettiske overtag fortsatte i kampen, og med kun få danske offensive fremstød, skulle effektiviteten helt i top for at kunne vende kampbilledet.

Det var Jannik Dalkvist tæt på, da han var ved at slå en hoppende bold i mål efter et Mikkel Skov-skud, men Dalkvists afslutning røg lige på det lettiske keeper.

Kort efter slog Letland kontra og sendte hvad der kunne ligne et tidligt dødsstød mod Danmark med deres scoring til 4-2 kort inden pausen.

I pausen mellem anden og tredje periode justerede Mikael Karlberg til i kæderne og det gav bonus efter kun halvandet minut.

Mikkel Skov, Kasper Kajgaard og Lukas Eldholm kom afsted i en tre-mod-en situation og den udnyttede de danske forwards til en reducering for Danmark til 4-3. Eldholm var sidste mand på bolden.

Desværre for Danmark kom Letland igen op med to, da Jannik Dalkvist meget uheldigt fik sparket bolden i eget net på en lettisk tværpasning foran det danske mål.

Herfra lignede det at Letland ville spille kampen hjem i fuld kontrol. Men Danmark ville det anderledes. En lettisk udvisning gav Danmark muligheden for powerplay med knap fem minutter igen af kampen.

15 sekunder skulle Danmark bruge, så havde Kasper Kajgaard sendt kuglen helt op i modsatte hjørne til dansk reducering til 5-4.

I sekunderne efter den danske reducering blev Lukas Eldholm spillet helt fri foran mål, men den skarpe dansker missede muligheden for at bringe Danmark på omgangshøjde.

Kort efter dansk timeout, Karlberg med instrukser og vigtige streger på tegnebrættet.

Det virkede som om at Letland fik gummiarm efter den danske reducering, for et minut senere udlignede Danmark direkte på frislag. Danskerne måtte endda tage frislaget om, før Mikkel Skov kunne tæske kuglen i kassen til kæmpe dansk jubel!

Med kun to minutter på klokken var det Danmark allesteder. Letland med timeout med et minut tilbage at spille af kampen.

Ingen af de to hold formåede at bryde det uafgjorte resultatet og dermed er det på til de holds målscorer mod Sverige og Finland til at afgøre hvem der skal have tredjepladsen i gruppen.

Herligt dansk comeback mod et stærkt lettisk hold.

Kampens spiller

#14 Lukas Eldholm

Lukas Eldholm var reelt set eneste rigtige danske offensive trussel igennem hele kampen. Hans to mål var kontraspil fra øverste hylde.