VM2021: Dansk nedsmeltning i anden periode kostede

Anna Habersatter i duel med en polsk spiller ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

De danske kvinder leverede en fremragende indsats i gårsdagens kvartfinale mod Tjekkiet, så det store spørgsmål var til dagens match mod Polen, hvor meget der var tilbage af energi.

Det blev polsk overtag i kampens første minutter og det kastede også en tidlig føring af til øst-europæerne. Danmark svarede dog hurtigt igen ved Frida Mainz Olsson der efter en omgang rod foran det polske mål stod klar til at slå bolden i mål.

Polen kom dog meget hurtigt tilbage i føring. En kold spand vand i hovedet på det danske hold, der var kommet bedre med i kampen.

Danmark fik sat mange flere pasninger sammen hen i mod periodens slutningen og det kastede også et par mål af sig. Begge mål blev signeret Frida Mainz Olsson der allerede i kampens første 20 minutter kunne notere sig et hattrick. Det sidste mål kom i powerplay.

De gode danske vibes fra første periode blev afløst af knap så gode vibes i anden periode. Godt nok var kampen spillemæssigt meget lige, men det var som om at polakkerne ville det mere i alle nærkampene og det kom til at gøre forskellen i løbet af de midterste tyve minutter.

Især i de første ti minutter af anden periode brændte det danske spil fuldstændig sammen og i samme periode gik polakkerne fra 2-3 til 6-3. Martin Lytje reagerede ved at gå ned på spillere.

Det var dog Polen, som fik scoret næste mål i kampen. 7-3 blev det i løbet af anden periodes sidste minutter.

Anne Sofie Thaarup havde Danmarks bedste mulighed med sin afslutning på overliggeren.

Der kom lidt dansk håb ind i kampen da Emma Vistisen reducerede til 7-4 for Danmark efter kun tre minutter spil i tredje periode.

Målet fik pumpet lidt desperation ind i det danske hold, der begyndte at vinde flere dueller og nærkampe, samtidig trak Polen sig en smule længere tilbage på banen for at sikre defensiven.

Danmark tog timout ved fem minutter igen, for at få de sidste aftaler på plads, samtidig blev det danske powerplay sendt på banen i et forsøg på topning af holdet. Mette Thorsager forlod også sit mål, så det blev spil seks mod fem.

Desværre kastede det gode danske pres ingen mål af sig og derfor må Danmark nu tage til takke med en kamp om 7.-8. pladsen i morgen.

#34 Frida Mainz Olsson

Tre mål i første periode en masse gode offensive indslag giver æren nok engang til Frida Mainz Olsson, der har været en fornøjelse at følge ikke bare i denne kamp med igennem alle VM-kampe.