VM2021: Dansk sejr i KÆMPE DRAMA!

Dansk jubel efter straffeslagssejren over Tyskland i 1/8-finalen. Foto: Petter Alexandersen / Innebandyavisen.no

Det var dansk dominans fra starten af kampen, hvor de hårdt prøvede tyskere, koncentrerede sig om at forsvare og ikke give nogle store chancer op.

Cecilia Di Nardo var meget tæt på at bringe Danmark på 1-0 da hun sendt et skud på hjelmen af en meget velspillende tysk keeper.

Kort efter snork sov den danske førstekæde, der ganske enkelt blev overspillet af en pasning fra en tysk back der sendte en tysk forward fri på kanten. Herfra blev bolden sendt i mål under armen på Amalie Møller i det danske mål. En kold spand vand i hovedet på Danmark der total dominerede kampen.

Den resterende del af første periode fortsatte trykket ned mod det tyske mål, især Frida Mainz Olsson var sikker på hun havde udlignet, men måtte se den tyske keeper hive en monsterredning frem.

Skudstatistikken 9-2 i dansk favør fortalte det sande billede af dominansen fra Danmark, men altså en stilling på 1-0 til Tyskland.

Martin Lytje valgte i første periode at kun anvende to kæder, og den strategi fortsatte i anden periode. Danmark var fortsat klart mest på bolden, men tyskerne forsøgte at angribe mere. Det var dog aldrig særlig etableret, men mere ryk direkte mod mål og så tilbage og fokusere på deres forsvarsspil.

Danmark fik knap midtvejs i perioden udlignet den tyske føring, men det var en afgørelse på centimeter. Matilde Christensen aflsuttede relativt langt ude fra, men den stærkt spillende tyske keeper, fik aldrig styr på bolden, og så trillede den meget langsomt ind over stregen, og nåede kun lige at passere stregen, før en tysk forsvarsspiller fik ragede bolden ud af målet.

Dommeren var i et kort øjeblik i tvivl, men dømte mål, men måtte efterfølgende tjekke sin egen kendelse via video. Dette ændrede dog ikke noget. 1-1.

Med fornyet dansk energi oven på målet sad man lidt med fornemmelsen af at det nu ville forløse det danske spil yderligere, og forhåbentlig bringe flere danske scoringer med sig.

Desværre slog tyskerne kontra efter et dansk angreb. Scoringen faldt fra kanten nok engang, men denne gang, var det en bold, som keeper Amalie Møller skulle have snuppet. Stor ærgerelse fra den dansk målkvinde efter bolden var gået i mål.

På trods af flere nærgående danske forsøg, blev der ikke scoret mere i anden periode. 2-1 Tyskland.

Fra starten af tredje periode blev Cecilia Di Nardo rykket længere frem på banen, efter at have spillet back i de første to perioder. Det skabte med det samme lidt mere offensivdynamik.

Danmark fik kampens første mulighed i powerplay cirka fire minutter inde i tredje periode, og det dansk powerplay svigtede ikke. Cecilia Di Nardo satte Klara Fjorder op til direkskud og så var det 2-2.

Ikke mange øjeblikke efter, straffede Tysklands Kisa Reck et dansk boldtab på midten af banen. Den tyske forward strøg afsted på kanten og tordnede bolden uimodståeligt op under overliggeren. 3-2 til tyskerne der endnu engang straffede en dansk fejl.

Lidt over midtvejs i tredje periode sendte Martin Lytje sin powerplaykæde i spil i fem mod fem, for at satse på en udligning. Presset nåede aldrig rigtig at blive sat op før Kristine Møller Sørensen pådrog sig en udvisning.

Danmark overlevede det tyske overtal og var i løbet af de to minutter mere nærgående end tyskerne.

Med fem minutter igen, kom Tyskland op med 4-2 i en situation, hvor Danmark blev overspillet af to tyskere mod tre danske forsvarsspillere.

Danmark trak efter den tyske scoring Amalie Møller og satsede med en ekstra markspiller på banen seks mod fem. Det blev et kæmpe pres på Tyskland, der kunne se Frida Mainz Olsson reducere til 4-3 med et fremragende skud med to minutter igen.

Det hårde pres på tyskerne fortsatte og med kun 20 sekunder tilbage på klokken fik Laura de Fries udlignet til 4-4, da hun fra en position helt inde foran mål kunne slå returen fra Frida Mainz Olsson i mål, til KÆMPE danske jubel.

På trods af flere danske store chance i overtiden, blev der ikke scoret og der skulle straffeslag til for at uddelt kvartfinalebilletten.

I straffeslagskonkurrencen skiftede Mette Thorsager ind i stedet Amalie Møller i det danske mål. Og det viste sig at være et godt træk. Thorsager snuppede 4 ud af 5 tyske forsøg, der var med til at sikre dansk kvartfinalebillet.

Kampens spiller

#34 Frida Mainz Olsson

Offensivt var Mainz Olsson en konstant trussel og hendes bidrag i det danske comeback i kampens sidste minutter var uvurderligt.