VM2021: Dansktoppen (Danmark – USA)

Dansk jubel efter en scoring ved VM2021 mod USA. Foto: Per Wiklund , IFF

Efter hver kamp vil Floorballportalen.dks redaktion komme med vores bud på en dansktop i forhold til de præstationer, som blev leveret i den spillet kamp.

Mod USA blev det til en sejr på 9-6 og fine offensive aktion, hvorimod defensiven så lidt shaky ud.

LÆS MERE: Di Nardo i top5 på historisk liste i VM

DANSKTOPPEN (TOP5)

1. Matilde Christensen (KÆMPE HIT)

Brændte igennem fra starten af kampen. Hendes drive i optakten til 1-0 scoringen var fremragende, på den måde hun drev bolden op igennem midten af banen på. Senere leverede hun et hattrick i tredje periode alene, og på kun 10 minutter, det var afgørende for at det aldrig blev rigtig spændende til slut.

2.Sara Mainz Olsson

Viste sig rigtig skarp i spillet omkring amerikanernes mål. Kunne med lidt held have scoret mere end de tre mål hun trods alt lavede. Lovende VM-debut for Mainz Olsson, der har en måljægers snilde når det bliver intenst foran mål.

LÆS MERE: VM2021: Highlights fra Danmark – USA

3.Klara Fjorder

I spiltype er hun en klassisk goalgetter, men på landsholdet, har hun fået en lidt mere “slæbende” rolle, hvor hun fra sin backposition, skal komme frem i de rum, som de tre angribere skaber, med Anne Sofie Thaarup som “sikkerhedsventil”. Det fungerede ret godt mod USA, hvor hun var direkte ophavskvinde til tre scoringer og selv satte en enkelt i kassen.

4.Cecilia Di Nardo

Den danske kaptajn tiltrækker sig altid meget opmærksomhed. Derfor skal hun altid arbejde lidt ekstrahårdt for pladsen på banen. Men hun leverede igen på et overmiddelniveau offensivt – som en garvede komponist – og det sender hende ind på en flot fjerdeplads på dagens dansktopliste.

LÆS MERE: VM2021: Optakt Danmark – Thailand

5.Frida Mainz Olsson

Blev “kun” noterede for en scoring, men havde mange fine aktion offensivt, der kunne have givet et bedre output, hvis sol måne og stjerner havde stået korrekt på himlen i Uppsala. Lillesøster Mainz Olsson har overblikket og dynamikken, til at udgøre en trussel mod de fleste holds defensiv ved dette VM, ligner en kandidat til et “KÆMPE HIT” en af de kommende dage.

BOBLEREN

Anna Habersatter

Truppens yngste kvinde leverede en klasse første periode, hvor hun både var skarp i defensiven og bidrog offensivt. VM-debutten så dog ud til at tage pusten stille og roligt fra Habersatter, der gik ned i kadence i løbet af anden periode, for til sidst at sidde ude i tredje periode. Havde indsatsen varet ved, så var hun nok endt på dansktoppen, men må nøjes med bobler-placeringen i dag.