VM2021: Lytje: – Den første kamp er altid lidt speciel

Kvinde landstræner Martin Lytje og hans assistent Thomas Bouchara ser til fra sidelinjen i en træningskamp mellem Danmark og Norge 2021. Foto: Kent Henriksen, Innebandyavisen.no

Danmark er igang ved kvindernes VM i svenske Uppsala. Det blev til en sejr på 9-6 over USA, der undervejs drillede danskerne og fik scorede hele 6 mål i mod Danmark. På trods af flere fejl og åbningsnerver var det dog en tilfreds landstræner der snakkede med Floorballportalen.dk efter kampen:

LÆS MERE: VM2021: Dansk sejr i åbningskampen

– De 3 point var det vigtigste, og det positive var vi fik gang i målscoringen. Den første kamp er altid lidt speciel, og starten var også præget af lidt nervøsitet og fejl, men jeg føler aldrig sejren reelt var i fare. Vi lukker 6 mål ind, og det er for mange, specielt da de kom af uprovokerede fejl, og unødvendig risiko i forkerte situationer. Det er noget der skal blive bedre i de næste kampe, og så skal vi have mere tålmodighed på bolden.

Der var især et moment fra kampen mod amerikanerne, som landstræneren var yderst tilfreds med, og som han håber hans hold lykkedes at tage med videre til de kommende kampe:

LÆS MERE: VM2021: Highlights fra Danmark – USA

– Vi laver et vanvittigt mål, hvor de har kaldt timeout, og vi holder i bolden omkring 2 min, inden vi scorer på et rullende kædeskifte. Det skal vi have mere af, for det gør vores egne målchancer større, og giver ikke modstanderen billige kontraer. Nu er vi i gang i turneringen, og vi ved hvad der skal gøres bedre på mandag mod Thailand.

Danmark spiller næste kamp ved VM mandag d. 29/11 klokken 15:00 mod Thailand