VM2021: Lytje: – Det største jeg har prøvet med landsholdet

Foto: Per Wiklund, IFF

Det var en meget glad kvindelandstræner Floorballportalen.dk fangede efter det store drama mod Tyskland, som Danmark sendte ud i mørket og samtidig sendte sig selv i VM-kvartfinalen.

– Jeg synes vi følger planen for kampen fra start, og spiller egenlig rigtig godt. Vi får bare aldrig omsat det gode spil til mål, og tyskerne er uhyggeligt skarpe. Derfor bliver følelsen en underlig blanding af kontrol, og fornemmelsen af målene nok skal komme, samtidig med stressen og frustrationen bliver større som kampen skrider frem.

LÆS MERE: VM2021: Dansk sejr i KÆMPE DRAMA!

På trods af de voksende frustrationer på det danske hold, så holdte de danske spillere hovederne kolde de sidste fem minutter af kampen, hvor Danmark indledte et vildt comeback:

– De sidste 5 min af kampen er noget af det vildeste jeg nogensinde har prøvet. Det er ren tro og vilje, der skaber de to sidste mål, for vi ville ikke tabe denne kamp! Overtid og straffe er i høj grad en mental kamp, og der viste spillerne og holdet bare sammenhold og overskud.

LÆS MERE: VM2021: Highlights fra VM-dramaet Danmark – Tyskland

Martin Lytje vil vente lidt med at se frem i mod kvartfinalen, hvor Tjekkiet venter på fredag klokken 16:00 og i stedet nyde sejren og det store mål for hele slutrunden er nået:

– Der var en masse svære beslutninger der skulle træffes til sidst, og heldigvis lykkes det hele, og det er hele holdets fortjeneste at vi nu endelig står i en kvartfinale, og det er det største jeg har prøvet med landsholdet. Nu skal vi nyde, vi klaret det store mål, om top8, for det er stort og betyder virkelig meget for os alle.