VM2021: Nederlag i overtiden til Norge

Klara Fjorder med bolden i mod Tyskland ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Både Danmark og Norge var tæt på at få en sejr hver i deres kampe igår, hvilket ville have betydet en kamp om 5. pladsen ved VM i stedet for en kamp om 7. pladsen.

Nu er lige ved og næsten fuldstændig ubrugeligt når man snakker resultater, men fælles for begge hold var at de nu er tilbage i top8 af verdens bedste floorballnationer.

Dagens match blev en meget tæt affære, hvor ingen af de to hold gav særlig meget væk, og det var derfor småt med chancer i kampens første periode, hvor Norge alligevel havde et lidt større initiativ end Danmark uden dog at Danmark var spillet ned, men det forblev uden mål efter første periode.

I anden periode kom Danmark en smule længere frem på banen, og hjulpet på vej af et powerplay, lignede det tilnærmelsesvis dansk dominans, men de norske jenter, stod godt i mod og slog kontra øjeblikke efter de var blevet fuldtallig.

På en kontra fandt en norsk spiller sig pludselig helt fri tæt under mål, og med en afslutning der på ingen måde blev, som den var tiltænkt snød det Maria Amalie Møller i målet. 1-0 til Norge midtvejs i anden periode.

Uden at det var ufortjent at Norge førte, så var det lige så fortjent at Danmark fik udlignet et par minutter efter. Matilde Christensen klappede til en lang og høj bold der dumpede ned for fødderne af hende og så var der udlignet. Afleveringen kom fra Anne Sofie Thaarup.

1-1 inden tredje periode og dermed var spændingen intakt.

Tredje periode lidt af en ørkenvandring, hvor ingen af de to hold rigtig kunne nedbryde hinandens forsvar, dette holdt ind til Danmarks bedste spiller igennem turneringen, Frida Mainz Olsson vel nærmest lavede sin eneste fejl i hele turneringen.

Det danske offensive es blev presset på egen banehalvdel og sendte en dårlig pasning lige ind til en fri norsk spiller, der hurtigt fik sendt bolden mod mål.

Desværre for Danmark kunne Maria Amalie Møller ikke håndtere bolden og måtte se bolden gå i mål til norsk føring med cirka otte minutter igen.

Dansk timeout med cirka fire minutter tilbage. Maria Amalie Møller i det danske mål blev taget ud og powerplayformationen sendt på banen i et forsøg på at få udlignet kampen.

Missionen lykkedes. Klara Fjorder sendt et projektil afsted mod det norske mål og så var udligningen en realitet. 2-2 og stadig tre minutter tilbage.

Med godt et minut igen, så det hele ud til at være i kontrol for Danmark, der var på bolden, med ud af ingenting tabte Kristine Møller Sørensen bolden og det blev til en kæmpe norsk chance og ikke nok med det, også en udvisning til Danmark.

Danmark holdte stand det sidste minut og tog dermed udvisningen med sig ind i overtiden.

Det danske undertalsspil holdt også vand i den forlængede spilletid, desværre var det ligegylidgt da Norge tre minutter inde i overtiden afgjorde sagerne.

Kristine Møller Sørensen kunne ikke undgå at ramme bolden, så den var utaglig for Maria Amalie Møller i kassen.

Dermed ender VM for Danmark med en 8. plads. og et flot punktum for Cecilia Di Nardos landsholdskarriere, der efter kampen mod tog en landsholdstrøje samt en hyldest for sin indsats i den rød/hvide trøje.

#5 Klara Fjorder

Klara Fjorder var den mest energiske danske spiller i dagens match og hendes mål til 2-2 var ren klasse!