VM2021: Optakt Danmark – Polen

Cecilia di Nardo i VM-kvartfinalen mod Tjekkiet ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Sikke en indsats og oplevelse det danske kvindelandshold gav os fredag aften, da de pressede de tjekkiske favoritter helt til sidste minut i VM-kvartfinalen. Desværre var der ikke nok energi tilbage i tanken til at kunne levere et comeback.

LÆS MERE: VM2021: Highlights fra Danmark – Tjekkiet

I stedet gælder det nu en kamp mod Polen kun 18 timer efter VM-kvartfinalen. Der skal uden tvivl graves dybt til denne match, da intet blev efterladt på bordet, så at sige igår.

Polen fik et stor nederlag i deres kvartfinale mod Finland, der vandt 14-0. Polen har dog fordel af at have haft hviledag fredag og derfor må polakkerne være mere friske end danskerne i hvert fald i starten af kampen.

Med en sejr i dagens match, vil Martin Lytje og hans hold med sikkerhed tangerer det bedste resultat nogensinde for dansk kvindefloorball, som blev opnået i 2007 ved VM i Frederikshavn.

For at det kan blive til en sejr, kræver det formentlig endnu en meget stærk fysisk indsats af de danske kvinder og mon ikke at der bliver spillet på tre kæder fra start, for igen at forsøge at sprede belastninger ud på så mange kroppe som muligt.

LÆS MERE: VM2021: Danmark tæt på overraskelsen i VM-kvartfinalen

Den danske førstekæde skal fortsætte deres stærke offensive spil, og det vil heller ikke gøre, hvis der kommer mål nede fra tredjekæden igen, som i kampen mod Tjekkiet hvor både Habersatter og de Fries kom på tavlen.

Player to watch

#19 Anna Habersatter

Den 18-årige danske komet, kan meget vel gå ind og tage en nøglerolle mod Polen. De fleste polske øjne vil være rettet på den danske førstekæde, så dette kan måske komme unge Habersatter til gode i løbet af kampen. Hun har i hvert fald skuddet til at gøre det onde ved Polen.