VM2021: Optakt Danmark – Thailand

Det danske kvindelandshold gør deres intro inden kampen mod USA ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Mandag eftermiddag klokken 15:00 venter VM2021 slutrundens anden kamp for de danske kvinder, når Thailand står for modstanden. En kamp, Danmark er store favoritter i, og det skal ganske enkelt blive til dansk sejr.

De ord kommer fra det danske holds kaptajn Cecilia Di Nardo der talte med DR Sporten efter sejren over USA.

LÆS MERE: VM2021: Lytje: – Den første kamp er altid lidt speciel

Thailand spillede i dag deres første kamp, mod Italien, hvor asiaterne vandt med 5-2, den sejr kunne have været meget større, hvis ikke det var for den italienske keeper, der reddede 31 ud af 36 skud.

Danmark spillede en ok åbningskamp mod USA, der må forventes at være et niveau over Thailand og Italien. Det er dog vigtigt at man går ydmygt til opgaven, ind til man finder rytmen og er kommet på måltavlen.

Den danske landstræner Martin Lytje vil stensikkert spille på tre kæder fra start og denne rotation vil være gennemgående hele kampen igennem. Kommer Danmark hurtigt foran, vil nogle af nøglespillerne nok spille lidt færre minutter.

LÆS MERE: VM2021: Highlights fra Danmark – USA

Omvendt er det også vigtigt at få testet special teams, presspil osv. Derfor er der næppe nogen spillere, som kommer til at sidde helt ude hele kampen. Det skulle da lige være Nanna Møller Sørensen, der endnu ikke er ankommet til VM.

Den danske offensiv producerede fint i den første kamp og det totale antal mål scorede mod USA skal overgås mod Thailand. Måske Cecilia Di Nardo kommer på tavlen og tangerer Schweiziske Corin Ruttimanns total i VM-sammenhæng, som lige nu et mål større end danskerens.

LÆS MERE: VM2021: Mainz Olsson: – Vi fulgte gameplanen

Player to watch

#5 Klara Fjorder

Den danske skarpretter var mest i øjnefaldende i oplæggerens rolle mod USA, hvor hun dog også scorede en enkelt gang. Fjorder har dog et fremragende skud og sans for at score mål, så mon ikke hun får nettet til at blafre et par gange mandag eftermiddag?