VM2021: Optakt Danmark – USA

Frida Mainz Olsson fejrer en scoring med sine holdkammerater i en træningskamp mod Norge 2021. Foto: Kent Henriksen, Innebandyavisen.no

De danske kvinder starter VM, med nøglekampen i den indledende gruppe. USA står for modstanden, kan blive et ubehageligt bekendtskab. Danmark virker rigtig godt forberedt, på trods af omstændighederne det seneste halvanden års tid.

De to kampe mod Norge gav en masse interessante svar og ikke mindst en indikation, af at Danmark har en realistisk chance for at skyde sig ind i top8, hvis resultaterne og dagsformen er med danskerne.

USA kan vise sig at yde god modstand, især hvis de får medvind fra starten af kampen. Den amerikanske trup er sammensat af spillere fra hele verden. Således kommer der spillere med dobbelt statsborgerskab fra Sydafrika, Schweiz, Finland, Sverige, Frankrig mm. Sidst de to hold mødtes endte 6-2 til Danmark, men det var tilbage ved VM 2017.

Alt andet lige må det være en ulempe at komme med et hold, som næppe har spillet nogen træningskampe sammen og grundet de mange covid-19 restriktioner rundt om i verden, næppe heller har kunne træne særlig meget sammen. Det skal Danmark kunne udnytte, hvis ambitionerne om en sikker gruppesejr skal opfyldes.

Player to watch

#34 Frida Mainz Olsson

Har kun spillet en landskamp for Danmark, men har over 100 kampe i SSL for Malmø FBC. Unægeligt en kapacitet at få ind på det danske hold. Scorede i hendes eneste landskamp og vil være en vigtig ingrediens på det danske hold.