VM2021: Optakt til Danmark – Norge

Danske spillere jubler efter en scoring i VM-kvartfinalen mod Tjekkiet ved VM2021. Foto: Per Wiklund, iFF

Det danske spil var lovende i næsten to hele perioder, men det var ikke nok mod Polen der fuldstændig straffede Danmark i anden periode, da danskerne mistede fokus og kunne se Polen scorer hele 5 gange.

Nederlaget på 7-4 betyder at Danmark søndag formiddag skal op i mod Norge i kampen om en flot 7. plads ved VM. Det er selvfølgelig en smule skuffrende når man i den grad havde muligheden for at spille om 5. pladsen, men missede den.

LÆS MERE: VM2021: Highlights Danmark – Polen

Norge har mistet et par profiler til skader undervejs i VM, men det har ikke betyder det store for nordmændende. De har nøjagtig ligesom Danmark spillet sig ind i top8 efter de sluttede sidste VM som nummer 9.

Det er 7. kamp på 9 dage for begge hold og der er ingen tvivl om at kræfterne og energien er ved at slippe op for begge mandskaber. Derfor vil der være en kæmpe fordel i at få scoret kampens første mål. Det mål kan måske give en energiboost, som gør man får momentum.

Den norske bredde bør være bedre end den danske, hvis man kigger på de tre spillende kæder. Og begge hold starter ret sikkert så sent i turneringen på tre kæder, for at kunne justere til i slutningen, hvis der skulle blive brug for det.

LÆS MERE: VM2021: Dansk nedsmeltning i anden periode kostede

Danmark skal have deres førstekæde til at fortsætte deres flotte spil, samtidig skal den danske keeper også finde stor spil frem. Lige nu ligner det at Maria Amalie Møller skal spille, efter Mette Thorsager fik en overraskende stor rolle i playoff kampen og kvartfinalen.

Player to watch

#23 Cecilia Di Nardo

Hvem ellers? I sin sidste landskamp er der nok ikke nogen tvivl om at Di Nardo ønsker at brænde igennem, for når kampen slutter, er det samtidig også slut for en epoke i dansk landsholdsfloorball, når den måske største landsholdsspiller igennem tiderne takker af.