VM2021: Optakt til Danmark – Tjekkiet

Klara Fjorder med bolden i mod Tyskland ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Efter et indledende gruppespil, der var knap så ophidsende blev samtlige følelser i følelsesregisteret bragt i spil i playoff kampen mod Tyskland, som sikrede dansk kvartfinale i dag mod Tjekkiet.

På trods af heftig dansk dominans var tyskerne som var i teten på måltavlen og straffede vel nærmeste samtlige danske fejl der var mulige at straffe.

LÆS MERE: VM2021: Lytje: – Det største jeg har prøvet med landsholdet

Heldigvis blev hovedet holdt koldt og nu venter der så en monsteropgave i form af Tjekkiet. Tjekkerne vandt deres indledende gruppe ved at slå Schweiz, Letland og Polen.

Det mest interessante fra de kampe, set med danske øjne var den knap så store sejr over Polen på 6-2. Danmark ligger ligger lige omkring Polen i styrke, så hvis Danmark får ramt den rette taktik og en god dag, så kunne det godt ske at storfavoritterne kunne blive drillet lidt.

Men ret skal være ret, Tjekkiet er store favoritter. Danmark har i de fire første kampe haft bolden +70% af tiden, i dagens VM-kvartfinale bliver det lige modsat.

LÆS MERE: VM2021: Highlights fra VM-dramaet Danmark – Tyskland

Danmark skal altså ændre ret radikalt i måden de spillemæssigt har været vant til at angribe kampene, og det skal blive yderst interessant, hvor gode de danske spillere er til at omstille sig.

Mod Tyskland kom tredjekæden kun i spil en enkelt gang, det må næsten formodes at hvis vi skal kunne holde tempoet oppe i alle 60 minutter, så er landstræner teamet, nød til at finde flere skift til tredjekæden i løbet af kampen, så vores bedste spillere får mere luft.

Fra Tjekkiet er #21 Martina Repkova farligste spiller. 9 points har forwarden sendt i protokollen, lidt spøjst så kom alle 5 mål hun har scoret i VM hid til i samme kamp, da Tjekkiet slog Letland 8-0.

LÆS MERE: VM2021: Dansk sejr i KÆMPE DRAMA!

Player to watch

#29 Maria Amalie Møller

Den danske førstekeeper stod ikke nogen stor kamp mod Tyskland. Der var et par mål, som hun på en lidt bedre dag, skulle have taget. Det er dog historie nu, og i dag bliver hun altafgørende for at Danmark har en chance for at levere drillerier mod tjekkerne. Maria Møller skal ramme dagen 110%.