VM2021: Sikker dansk sejr over Thailand

Anna Habersatter fejrer sin første scoring ved et VM i kampen mod Thailand ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Indledningen på dagens kamp mod Thailand for de danske kvinder lignede til forveksling kampen mod USA. Thailand ydede god modstand og var centimeter fra at komme foran allerede i kampens første minut.

Efter seks minutters spil, kom der så hul på den ellers glimrende thailandske defensiv. To gange scorede Danmark inden for få øjeblikke, også bakkede thaierne tilbage på banen. 18-årige Anna Habersatter scorede blandt andet sit første VM-mål i karrieren.

LÆS MERE: VM2021: De danske kæder til kampen mod Thailand

Thailand fik dog reduceret på en kontra, hvor den danske tredjekæde ikke så særlig godt ud i tilbageløbet.

Efter målet overtog Danmark kampen igen og herfra var det cruisecontrol hele vejen til slut.

En 3-1 føring efter første periode, blev konverteret til en 6-1 føring efter en anden periode, hvor Cecilia Di Nardo fik sat sit 48. mål i VM sammenhæng og nu har tangeret Corin Ruttimanns total.

Alle tre danske scoringer i anden periode blev i øvrigt lavet i powerplay, der fungerede særdeles godt.

Tredje periode blev indledt med et par danske scoringer, og bragte Danmark op med 8-1. Victoria Wohlert scorede i sit kun tredje skift i turneringen sit første mål ved dette VM.

LÆS MERE: VM2021: Dansktoppen (Danmark – USA)

Danmark sluttede kampen af med en enkelt scoring signeret Kristine Møller Søresen der satte sin anden scoring, i forbindelse med scoringen kom Laura de Fries til skade, men det lignede at den danske forward selv kunne gå fra banen, omend i store smerter.

Kampens spiller

#55 Anne Sofie Thaarup

Det letteste i verden ville være at kåre en af de mange målscorer i kampen til bedste spiller. Men Thaarup leverer altså fremragende som “sikkerhedsventil” i andenkæden. Mange gode defensive indgreb, når thaierne kom i kontra og ikke mindst rigtig god til det simple pasningsspil, som bagerste og spilopbyggende spiller i en offensiv-minded kæde.